Puchar Prezesa – Marysinek 2024
W dniu 07.09.2024r w godzinach 9:30- 17:00 zostaną rozegrane zawody o „Puchar Prezesa – Marysinek 2024”.
Zawody zostaną rozegrane bez podziału na kategorie wiekowe.
Harmonogram zawodów:
1) 9:30 Zbiórka, losowanie stanowisk, omówienie regulaminu oraz kwestii organizacyjnych.
2) 11:00 Rozpoczęcie łowienia. .
3) 16:00 Zakończenie łowienia.
4) 16:00 – 17:00 Ważenie ryb, podliczenie wyników.
5) 17:00 Wręczenie nagród oraz zakończenie zawodów.
6) 17:15 Ognisko integracyjne z cateringiem.
Regulamin:
1. Zawody na żywej rybie.
2. Metoda spławikowa, zestaw nie może być przeciążony ponad wyporność spławika.
3. Łowimy na jedną wędkę.
4. W czasie zawodów dozwolone jest stosowanie przynęt naturalnych oraz zanęt roślinnych i zwierzęcych.
5. Przynęty i zanęty mogą być dowolnie barwione lub nasycane substancjami zapachowymi.
6. Zabrania się używania przynęt sztucznych ( dotyczy też pelletów i kulek), ikry, żywych lub martwych ryb.
7. Do punktacji liczą się wszystkie ryby prócz Szczupaka i Sandacza. Jesiotry liczone jako waga 3kg za szt.
8. Nęcenie tylko za pomocą ręki i procy.
9. Zabrania się używania materiałów PVA.
10. Obowiązek posiadania siatki minimum 3 m.
11. Zakaz używania echosond.
12. W trakcie zawodów zabrania się przebywania i poruszania w obrębie stanowisk innych zawodników.
13. Zawodnik sam holuje, podbiera i wypina złowione ryby.
14. Ryby powyżej 65 cm lub powyżej 5-ciu dużych ryb w siatce muszą zostać bezzwłocznie zważone i wpuszczone do wody.
15. Uczestnicy wyrażają zgodę na udostępnienie swojego wizerunku oraz imienia i nazwiska na potrzeby publikacji
wyników i promowania działalności sportowej na stronie www i profilu FB GSW Marysinek
16. Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany regulaminu przed rozpoczęciem zawodów w obecności wszystkich zawodników.
Za udział w zawodach o Puchar Prezesa 2024 nie obowiązuje wpisowe . Po zawodach będą posiłki z grilla, ogniska czas na integrację rozmowy, itp. prosimy o rzetelne nadsyłanie zgłoszeń do dnia 05.09.2024r sms pod nr. 604152821. Wpisując imię i nazwisko oraz nr identyfikatora .